אוגרים סיביריים – רקע לגידולם בבית

בתמונה: אוגר סיבירי? אולי. אוגר שמן? בטוח

בתמונה: אוגר סיבירי? אולי. אוגר שמן? בטוח

אין כל צל של ספק כי גידול של בעל חיים בבית מוסיף הרבה מאד לכל בני המשפחה ויוצר אווירה מיוחדת במינה בבית, ואין זה משנה באיזה סוג של בעל חיים מדובר. במאמר זה נעסוק בגידול של חיית בית לא כל כך שכיחה בארץ. הכוונה היא לגידול של אוגרים סיבריים. אוגרים סיביריים מכונים גם אוגרים גמדיים ומקורם הוא בערבות קזחסטן וסיביר. אוגרים אלה יכולים להחליף את צבע פרוותם לקראת החורף ולהפוך אותה מאפור ללבן. יכולת זו פותחה על מנת להסתיר עצמם מפני טורפים בעת ירידת השלגים. אוגרים סיביריים מבויתים המגודלים בארץ כמעט ואינם מחליפים את צבע פרוותם כי דבר זה תלוי בירידה משמעותית בטמפרטורות וחשיפה קטנה יותר לקרני השמש.

מאפייני אוגרים סיביריים

בעל חיים זה הוא בעל מזג טוב ותכונות חברתיות מפותחות. אוגרים אלה נחשבים לחיות מחמד מעולות, אך יש לזכור כי מדובר בבעלי חיים קטנים מאד ולכן יש להעניק להם יותר תשומת לב מחיות מחמד אחרות. הם פגיעים לפציעות ומחלות ולכן הם לא מומלצים כחיות מחמד לילדים קטנים. בגלל האופי החברתי שלהם ניתן לגדל אותם בזוגות – זכר עם נקבה, זכר עם זכר, נקבה עם נקבה וכדומה. חשוב לא לערבב בין אוגרים סיביריים שגדלו בכלוב אחד ובכלוב אחר – זה עלול להוביל לאלימות בינהם.

רבייה והמלטה

אוגרים סיביריים מתרבים מהר מאד. קצב הרבייה שלהם מהיר כל כך שהנקבה יכולה להיכנס להריון באותו היום שהמליטה. מהלך ההריון הוא בין 20 ל 22 יום ובכל הריון יכולה הנקבה להמליט בין 3 ל 12 גורים. במהלך תקופת ההזדווגות הם עלולים להיות אגרסיביים ויש שאחרי ההמלטה הנקבה תתקוף את הזכר כדי להגן על הגורים שלה.

מזון והרגלי אכילה

אוגר סיבירי הוא צמחי בעיקרו והוא אוכל:

• פירות וירקות
• דגנים מסוגים שונים
• גרעינים וקטניות

האוגר נוהג לאגור את המזון שלו בכיסים מיוחדים שבתוך פיו ומכאן בא לו גם שמו. הוא לא אוכל אותו במקום בו הוא מוצא אותו אלא מגיע למקום המסתור שלו ושם הוא מוציא את המזון מן הכיסים ואוכל אותו ללא חשש מטורפים. מסיבה זו ניתן להאכיל אותו כל כמה ימים וזה היתרון של האוגר בתוך חיית מחמד בבית.

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *